ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ

ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Διατίθενται θερμόφιλες οξυγαλακτικές καλλιέργειες της εταιρίας BIOPROX Γαλλίας, για την παραγωγή όλων των τύπων γιαούρτης:

  • Set
  • Stirred
  • Στραγγιστά
  • Παραδοσιακά

 

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιλογής γεύσης, όπως:

  • όξινο / μέτριο / γλυκό

αλλά και δομής:

  • σφιχτό / μέτριο / μαλακό

 

Προστατευτικές καλλιέργειες

Μία ξεχωριστή κατηγορία καλλιεργειών, αποτελούν οι προστατευτικές.

Πρόκειται για καλλιέργειες ειδικών μικροοργανισμών, απομονωμένων από το νωπό γάλα, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να προστατεύουν το προϊόν γιαούρτης στο οποίο προστίθενται με φυσικό τρόπο.

Παράγουν μεταβολίτες, οι οποίοι αναχαιτίζουν ζύμες-μύκητες, οποίοι επιμολύνουν τα προϊόντα. Έτσι, πετυχαίνουμε παράταση του χρόνου ζωής τους, χωρίς την ανάγκη χρήσης χημικών συντηρητικών.

 


ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ – ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ – ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Η εταιρεία μας διαθέτει έτοιμα συστήματα σταθεροποιητών, γαλακτωματοποιητών και πρωτεϊνών γάλακτος:

  • Ζελατίνη
  • Μονογλυκερίδια
  • Καζεΐνες,
  • Οροπρωτεΐνες
  • Πλήρεις πρωτεΐνες

Τα παραπάνω παρέχονται είτε αυτούσια, είτε σε διάφορους συνδυασμούς, με σκοπό τη βελτίωση της τελικής δομής των γαλακτοκομικών προϊόντων, πετυχαίνοντας εξαιρετική σταθεροποίηση.

Η εταιρεία μας διαθέτει αυτούσια προϊόντα όπως,  μονο- και δι-γλυκερίδια, γαλακτικούς εστέρες, καραγεννάνες, αλγινικά, κ.α., ή συνδυασμούς αυτών, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή κρέμας γάλακτος.

Προσδίδουν:

  • Αντοχή στο διαχωρισμό της λιπαρής από την υδατική φάση.
  • Αντοχή στην κατάψυξη – απόψυξη.
  • Σταθερότητα κατά την εναέρωση.
  • Μείωση του χρόνου χτυπήματος για την παραγωγή κρέμας σαντιγύ.

Για το σοκολατούχο γάλα διατίθενται ειδικές καραγεννάνες υψηλής ποιότητας, προσδίδοντας εξαιρετική υφή και μηδαμινή καθίζηση κακάο.

Για την παραγωγή κρέμας ή επιδορπίων με βάση το γάλα, διαθέτουμε σταθεροποιητές όπως καραγενάνες, ζελατίνη, κ.α., αυτούσια ή σε συνδυασμό, ικανά να παράξουν προϊόντα με οποιαδήποτε επιθυμητή δομή.

Η εταιρεία μας διαθέτει ειδικές οξυγαλακτικές καλλιέργειες της εταιρίας BIOPROX, προερχόμενες από κόκκους κεφίρ, με διάφορες περιεκτικότητες σε μικροοργανισμούς, ικανές να καλύψουν όλο τα γευστικά και δομικά επιθυμητά προφίλ.

 

 

ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Στην εταιρεία μας διατίθεται μεγάλη γκάμα καλλιεργειών, θερμόφιλων, μεσόφιλων, αρωματικών, προβιοτικών, ατόφιων ή και συνδυασμούς αυτών, της εταιρίας BIOPROX, για την παραγωγή όλων των τύπων τυριών, όπως:

 

  • Αλοιφώδη: Γαλοτύρι, Κοπανιστή κ.α.
  • Μαλακά: Φέτα, Τελεμές, κρέμα τυριού κ.α.
  • Ημίσκληρα: Κασέρι
  • Σκληρά: Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Κεφαλογραβιέρα κ.α.

 

ΠΥΤΙΕΣ

Διαθέτουμε πυτιές και ένζυμα των εταιριών FOODCOM Ιταλίας και BIOPROX Γαλλίας, καλύπτοντας όλες τις τυροκομικές εφαρμογές, σε διάφορες δυναμικότητες. Ενδεικτικά:

 

  • Σκόνη, υγρές ή πάστα
  • Ζωικές ή μικροβιακές
  • Μοσχαρίσιες, κατσικίσιες

 

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας σχετικά με την εμπειρία σας αλλά και τις
παρατηρήσεις σας ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.