Μαργαρίνη, Λίπη, Έλαια

Επαγγελματική Μαργαρίνη (για βιοτεχνίες/catering)

Μονο- δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων / Εστέρες πολυγλυκερόλης PGE / GRINDSTED PS / Διακετυλιωμένοι εστέρες τρυγικού οξέος με μονογλυκερίδια DATEMS

Ειδικά μίγματα μονο- δι- και τρι-γλυκεριδίων που επιτυγχάνουν λεπτότερη διασπορά των σταγόνων νερού στη λιπαρή φάση και σταθεροποιούν το γαλάκτωμα. Βελτιώνουν την πλαστικότητα και κατ’επέκταση την ικανότητα αναδίπλωσης (lamination).

GRINDSTED Pectin LFS / GRINDSTED Alginate LFS

Ειδικοί τύποι πηκτίνης και αλγινικού νατρίου για “δέσιμο” της υδατικής φάσης και σταθεροποίηση του γαλακτώματος σε βιομηχανικές μαργαρίνες με χαμηλά λιπαρά (low fat spreads)

Guardian Rosemary Extract

Εκχύλισμα δενδρολίβανου

Βουτύρου / GHEE / Κρέμας / Γάλακτος / Γιαουρτιού

Μεγάλη γκάμα αρωμάτων βουτύρου κρέμας κλπ για κάθε είδους μαργαρίνη, μαγειρικών λιπών, μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών και με διαφορετικά προφίλ που ικανοποιούν κάθε απαίτηση.

Εστέρες γαλακτικού οξέος με μονογλυκερίδια LACTEM

Χρησιμοποιούνται σε μαργαρίνες για cakes και κρέμες αυξάνοντας τον όγκο του τελικού προϊόντος με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου «χτυπήματος»

Guardian Toco

Εκχύλισμα τοκοφερόλης (Βιταμίνη Ε)

PGPR 90

Ιδανικό για low fat μαργαρίνες αρτοποιϊας ( για cake, croissant, τσουρέκια κλπ) που επιτρέπει τη μείωση του ποσοστού του λιπαρού στη μαργαρίνη χωρίς συνέπειες στις ιδιότητες.

Grindox BHA / Grindox BHT / Grindox Ascorbyl Palmitate

Αυτούσια ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους για συνεργιστική δράση και αυξημένη προστασία στην οξείδωση.

GRINDSTED CRYSTALLIZER 300

Ειδικά μίγματα γαλακτωματοποιητών για παραγωγή μαργαρίνης χωρίς trans και υδρογονωμένα λιπαρά αλλά με παρόμοιες ιδιότητες με την κανονική. Για cakes και αρτοσκευάσματα.

GRINDSTED CRYSTALLIZER 400

Ειδικά μίγματα γαλακτωματοποιητών για παραγωγή μαργαρίνης χωρίς trans και υδρογονωμένα λιπαρά αλλά με παρόμοιες ιδιότητες με την κανονική. Είναι ειδικά για σκληρές μαργαρίνες (puff pastry margarines) δηλ. για μαργαρίνες αναδίπλωσης π.χ. για croissant, σφολιάτες

Επιτραπέζια Μαργαρίνη

Μονο- δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων / GRINDSTED PS Μονο- δι- και τρι-γλυκερίδια / GRINDSTED PGE Εστέρες πολυγλυκερόλης

Επιτυγχάνουν λεπτότερη διασπορά των σταγονιδίων νερού στη λιπαρή φάση και σταθεροποιούν το γαλάκτωμα. Βελτιώνουν την πλαστικότητα και κατ’επέκταση την ικανότητα αναδίπλωσης (lamination)

Guardian Rosemary Extract

Εκχύλισμα δενδρολίβανου

Βουτύρου / GHEE / Κρέμας

Μεγάλη γκάμα αρωμάτων βουτύρου για κάθε είδους μαργαρίνη και διαφορετικά προφίλ που ικανοποιούν κάθε απαίτηση.

CITREMS Εστέρες μονο- δι- γλυκεριδίων με κιτρικό οξύ

Αποτρέπουν το «πιτσίλισμα» κατά το τηγάνισμα και αποτρέπουν το διαχωρισμό του λίπους στις υγρές μαργαρίνες τηγανίσματος

Guardian Toco

Εκχύλισμα τοκοφερόλης (Βιταμίνη Ε)

GRINDSTED STS Εστέρες σορβιτάνης

Βελτιώνουν τις ιδιότητες ροής της υγρής μαργαρίνης και αποτρέπουν την ανακρυστάλλωση της λιπαρής φάσης.

Grindox BHA / Grindox BHT / Grindox Ascorbyl Palmitate

Αυτούσια ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους για συνεργιστική δράση και αυξημένη προστασία στην οξείδωση.

Μαργαρίνες με Μειωμένα και Χαμηλά Λιπαρά (Low Fat Spreads 20-60%)

DIMODAN ST-PEL / DIMODAN UP/B / DIMODAN U/J / DIMODAN RT-PEL / GRINDSTED PS Series

Ειδικά μονο- δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων αυτούσια ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Σταθεροποιούν το γαλάκτωμα, αποτρέπουν το διαχωρισμό του και βελτιώνουν το mouthfeel και την απελευθέρωση του αρώματος.

Πηκτίνη
Guardian Toco

Εκχύλισμα τοκοφερόλης (Βιταμίνη Ε)

Βουτύρου / GHEE / Κρέμας

Μεγάλη γκάμα αρωμάτων βουτύρου για κάθε είδους μαργαρίνη και διαφορετικά προφίλ που ικανοποιούν κάθε απαίτηση.

Εστέρες μονογλυκεριδίων με κιτρικό οξύ – CITREMS

Χρησιμοποιούνται σε low fat spreads για τηγάνισμα, βελτιώνουν τις ιδιότητές τους και αποτρέπουν τo «πιτσίλισμα» (spattering).

Αλγινικά
Grindox BHA / Grindox BHT / Grindox Ascorbyl Palmitate

Αυτούσια ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους για συνεργιστική δράση και αυξημένη προστασία στην οξείδωση.

GRINDSTED STS 30 Εστέρες σορβιτάνης

Αποτρέπει την ανακρυστάλλωση του λιπαρού και προασπίζει από τη δημιουργία «αμμώδους- κοκκώδους» προϊόντος.

GRINDSTED Pectin LA Serie, RS Serie, LFS
GRINDSTED PRPR 90

Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα μονογλυκερίδια σε low fat spreads που περιέχουν πρωτεϊνες γάλακτος.

GRINDSTED Alginate LFS Serie
GRINDSTED LFS Stabilizers Systems

Shortenings

Μονο- & δι- γλυκερίδια λιπαρών οξέων

Βελτιώνουν τη διασπορά του λίπους στο ζυμάρι και βοηθούν στην καθυστέρηση του μπαγιατέματος. Αποτρέπουν το διαχωρισμό λίπους στα προϊόντα για fillings.

Guardian Rosmary Extract

Εκχύλισμα δενδρολίβανου

Βουτύρου / GHEE / Κρέμας

Μεγάλη γκάμα αρωμάτων βουτύρου για κάθε είδους μαργαρίνη και διαφορετικά προφίλ που ικανοποιούν κάθε απαίτηση.

DATEMS Διακετυλιωμένοι εστέρες του τρυγικού οξέος με μονογλυκερίδια

Βελτιώνουν τη δομή της ψίχας και τον όγκο όταν χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αρτοσκευασμάτων π.χ. cakes, croissant.

Grindox BHA / Grindox BHT / Grindox Ascorbyl Palmitate

Αυτούσια ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους για συνεργιστική δράση και αυξημένη προστασία στην οξείδωση.

Stearoyl Sodium LactilateGRINDSTED SSL
GRINDSTED PGE Εστέρες Πολυγλυκερόλης

Βελτιώνουν τη συμπεριφορά στο χτύπημα, αυξάνουν τη διόγκωση, μειώνουν το χρόνο χτυπήματος, επιτρέπουν το χτύπημα όλων των υλικών (μονομιάς) κατά την παρασκευή κουρκουτιών πχ για cake.

Εστέρες μονο- & δι- γλυκεριδίων με γαλακτικό οξύ LACTEMS
PGPR 90

Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα μονογλυκερίδια σε low fat spreads που περιέχουν πρωτεϊνες γάλακτος.

GRINDSTED CRYSTALLIZERS 200 Serie

Μίγματα γαλακτωμάτων για την παραγωγή shortenings με non trans λιπαρά. Επιτυγχάνουν την κρυσταλλοποίηση του λιπαρού βελτιώνοντας τις ιδιότητες της ζύμης.

Μαγειρικά Λίπη - Υποκατάστατα "GHEE"

Μονο- δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων / GRINDSTED PS Μονο- δι- και τρι-γλυκερίδια

Επιταχύνουν την κρυστάλλωση του λίπους, αποτρέπουν το διαχωρισμό λαδιού και ρυθμίζουν την τελική δομή.

Guardian Rosemary Extract

Εκχύλισμα δενδρολίβανου

Grindox BHA / Grindox BHT / Grindox Ascorbyl Palmitate

Αυτούσια ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους για συνεργιστική δράση και αυξημένη προστασία στην οξείδωση.

Βουτύρου / GHEE / Κρέμας

Μεγάλη γκάμα αρωμάτων βουτύρου για κάθε είδους μαργαρίνη και διαφορετικά προφίλ που ικανοποιούν κάθε απαίτηση.

GRINDSTED STS 30 Εστέρες σορβιτάνης

Αποτρέπει την ανακρυστάλλωση του λιπαρού και προασπίζει από τη δημιουργία “αμμώδους- κοκκώδους” προϊόντος.

Butter Spreads

Ειναι προϊόντα εφάμιλλα της μαργαρίνης από τεχνολογικής άποψης, ωστόσο αντί για φυτικά λιπαρά χρησιμοποιείται βούτυρο.

Χρησιμοποιούνται οι ίδιοι γαλακτωματοποιητές, τα ίδια υδροκολλοειδή, αντιοξειδωτικά και γενικώς πρόσθετα που χρησιμοποιούνται και στις φυτικές μαργαρίνες για επίτευξη αντίστοιχων ιδιοτήτων.

Φυστικοβούτυρο

GRINDSTED PS

Μίγματα γαλακτωματοποιητών για αποτροπή του διαχωρισμού λαδιού.

Guardian Rosemary Extract

Εκχύλισμα δενδρολίβανου

Grindox BHA / Grindox BHT / Grindox Ascorbyl Palmitate

Αυτούσια ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους για συνεργιστική δράση και αυξημένη προστασία στην οξείδωση.