ΔΙΟΓΚΩΤΙΚΑ
Οι διακετυλιωμένοι εστέρες του τρυγικού οξέος (DATEMS) χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της διόγκωσης των αρτοσκευασμάτων. Διατίθενται σε διάφορες περιεκτικότητες:
- 100% DATEM σε μορφή πάστας
-
100% DATEM σε μορφή σκόνης
ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΑ ΜΟΝΟΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα προϊόντα των μονο- και δι- γλυκεριδίων:
- 92% περιεκτικότητα σε μονογλυκερίδια, σε μορφή χονδρόκοκκης σκόνης, προερχόμενα από λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης.
- 92% περιεκτικότητα σε μονογλυκερίδια, σε μορφή πούδρας, προερχόμενα από λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης.
ΣΤΕΑΤΥΛΟ – ΓΑΛΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΛΑΤΑ
SSL (στεατυλο- γαλακτυλικό νάτριο), με πλεονέκτημα την ισχυρή αντίσταση στο “σβώλιασμα” και σημείο τήξης 50o C.
ΑΠΛΕΣ ΑΜΥΛΑΣΕΣ
- α-αμυλάση 5.000 SKB
- α-αμυλάση 10.000 SKB
- α-αμυλάση 50.000 SKB
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΝΖΥΜΑ
- Οξειδάση εξοζών και ξυλανάση.
-
Ξυλανάση καθαρή και μίγμα με αμυλάση.
- Ειδικό σύμπλεγμα αμυλολυτικών ενζύμων. Προσφέρει θεαματική αύξηση όγκου στα αρτοσκευάσματα.
- Σύμπλεγμα εξειδικευμένων αμυλολυτικών ενζύμων για κατεψυγμένα ζυμάρια.
- Σύμπλεγμα αμυλολυτικών ενζύμων. Αντικαθιστούν τα κλασικά μονογλυκερίδια, προσφέροντας επιπλέον φρεσκάδα, χωρίς αριθμό “Ε”.
- Καθαρή ημικυτταρινάση (ξυλανάση).
- Εξειδικευμένη βακτηριακή πρωτεάση.
- Μυκητιακή λιπάση.
- Ειδικά συστήματα βελτιωτικών για κατεψυγμένα ζυμάρια.
- Ειδικά ενζυμικά συστήματα για διάφορες εφαρμογές, βασισμένα σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία των αμυλολυτικών ενζύμων (G4 Technology). Προσδίδουν εξαιρετική φρεσκάδα, παρατείνουν το χρόνο ζωής των αρτοσκευασμάτων και δίνουν αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.
- Σειρά IMPROVAL (παραγωγής μας) Ειδικά βελτιωτικά σε μορφή σκόνης, βασισμένα σε συνδυασμούς γαλακτωματοποιητών–σταθεροποιητών και ενζύμων. Μπορούν να παραχθούν και κατόπιν απαίτησης των πελατών μας (tailor made).
- MONOFRESH (παραγωγής μας). Εξειδικευμένο ενυδάτωμα απεσταγμένων μονογλυκεριδίων που προσδίδει φρεσκάδα. Επιπλέον παρέχει:
- Άμεση γαλακτωματοποίηση/ κρεμoποίηση του προϊόντος, λόγω του ότι οι εμπεριέχοντες γαλακτωματοποιητές είναι ήδη ενυδατωμένοι.
- Μεγαλύτερη δραστικότητα έναντι αυτής των γαλακτωματοποιητών σε σκόνη.
- Ομοιομορφία και ομοιογένεια σε όλη τη μάζα του προϊόντος λόγω της εύκολης διασποράς του ενυδατώματος.
- Εκχύλισμα δενδρολίβανου, ελαιολάδου, τοκοφερόλες, ΒΗΑ-ΒΗΤ
- Προϊόντα αυγού (αλβουμίνη, κρόκος, ολόκληρο σε σκόνη ή υγρό)
- Αλεύρι βρώμης (αλεύρι βρώμης ενδοσπερμίου, αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης)
- Φυτικά αλλά και ζωικά λιπαρά σε σκόνη της εταιρίας KIEVIT, σε διάφορα είδη και περιεκτικότητες λίπους.
- Γαλακτωματοποιητές για κέικς – παντεσπάνια σε δύο μορφές:
- Σκόνη για χρήση σε έτοιμο προϊόν, αλλά και σε μίγμα κέικ.
- Πάστα (παραγωγής μας, με την ονομασία CAKEVELT GEL), για προσθήκη σε έτοιμο προϊόν. Είναι προϊόν ταχείας δράσεως.
ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ
- Μόνο- & δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων
- Εστέρες σορβιτάνης STS
Για αποφυγή του “fat blooming”. - PGPR
Για μείωση του ιξώδους και αύξηση της ικανότητας ροής.
ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
- Λακτιτόλη
Υποκατάστατο ζάχαρης με 2,4 kcal/g. Είναι άγλυκη. - Ξυλιτόλη
Υποκατάστατο ζάχαρης με 2,4 kcal/g. Έχει ίδια γλυκύτητα με τη ζάχαρη. - Φρουκτόζη
Φυσικό ζάχαρο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυξημένη γλυκύτητα. - Πολυδεξτρόζη
Διαιτητική ίνη με 1 kcal/g. Υποκαθιστά το λίπος και δίνει mouthfeel και “σώμα” στο προϊόν.
ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ
- Μονογλυκερίδια
Για γαλακτωματοποίηση και αποφυγή του oiling out. Ρυθμίζουν τη δομή. - Ειδικά Τριγλυκερίδια
Για ρύθμιση της δομής. - Μίγματα μόνο- και τρι-γλυκεριδίων
Για αποφυγή του oiling out και ρύθμιση του “setting time”. - PGPR
Για μείωση του ιξώδους και αύξηση της ικανότητας ροής. - STS
Για αποφυγή του “fat blooming”.
ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
- Λακτιτόλη
Υποκατάστατο ζάχαρης με 2,4 kcal/g. Είναι άγλυκη. - Ξυλιτόλη
Υποκατάστατο ζάχαρης με 2,4 kcal/g. Έχει ίδια γλυκύτητα με τη ζάχαρη. - Φρουκτόζη
Φυσικό ζάχαρο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυξημένη γλυκύτητα. - Πολυδεξτρόζη
Διαιτητική ίνη με 1 kcal/g. Υποκαθιστά το λίπος και δίνει παρόμοιο mouthfeel και “σώμα” στο προϊόν.
Σαντιγύ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα καραμελέ, mousse, ζελέ κλπ
- Topping Bases DP (KIEVIT)
Ενσωματώνουν αέρα, διογκώνονται και στέκονται. Κατάλληλα για διάφορες εφαρμογές: σαντιγύ, mousse, bavaroise, bakery cream, παγωτά, milk shakes, ροφήματα, έτοιμα και σε σκόνη. - Υποκατάστατα γάλακτος (KIEVIT)
Άπαχου και πλήρους. - Υδρογωνομένα φυτικά λιπαρά σε σκόνη (KIEVIT) Διαφόρων φυτικών πηγών (palm, coconut, sunflower based).
- Σταθεροποιητές
Προϊόντα όπως κόμμι ξανθάνης, καραγενάνη, αλγινικά άλατα, CMC και MCC σταθεροποιούν τα τελικά προϊόντα. Η επιλογή του κατάλληλου σταθεροποιητή εξαρτάται από τις επιθυμητές ιδιότητες π.χ. υφή, δομή, παραγωγή “εν ψυχρώ”, αντοχή σε χαμηλό pH κλπ. - Υποκατάστατα ζάχαρης
Πολυδεξτρόζη, Λακτιτόλη, Ξυλιτόλη, Stevia. - Tailor Made προϊόντα
Με κατάλληλους συνδυασμούς των παραπάνω συστατικών μεταξύ τους αλλά και με άλλες πρώτες ύλες μπορούμε να παρασκευάσουμε ολοκληρωμένα μίγματα ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, π.χ., σαντιγύ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, κρέμα καραμελέ, ζελέ κλπ. - Αρώματα
Φρούτων, Βανίλια, Καραμέλα, Κακάο, Σοκολάτα κλπ.
ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ
- Μονο- δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων
Για βελτίωση της δομής, την αποτροπή του oiling out και αύξηση του χρόνου ζωής. - Συνδυασμοί μονο- δι-γλυκεριδίων με τριγλυκερίδια για τη βελτίωση της δομής, την αποφυγή του oiling out και την αύξηση του χρόνου ζωής.
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ – ΛΙΠΟΥΣ
- Λακτιτόλη
Υποκατάστατο ζάχαρης με 2,4 kcal/g. Είναι άγλυκη. - Ξυλιτόλη
Υποκατάστατο ζάχαρης με 2,4 kcal/g. Έχει ίδια γλυκύτητα με τη ζάχαρη. - Φρουκτόζη
Ζάχαρο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυξημένη γλυκύτητα. - Πολυδεξτρόζη
Διαιτητική ίνη με 1 kcal/g. Υποκαθιστά το λίπος και δίνει παρόμοιο mouthfeel και “σώμα” στο προϊόν.
- CMC / MCC / Xanthan Gum / Pectin
Δρουν ως σταθεροποιητές, βελτιώνοντας τις ρεολογικές ιδιότητες, την υφή και τη δομή. - Αρώματα
Φρούτα, σοκολάτα, καραμέλα κ.α.
OAT FLAKES
Gluten-free/ Πλούσια σε ίνες/ Organic
- Νιφάδες βρώμης (σε διάφορα μεγέθη)
Χρησιμοποιούνται σε μπάρες δημητριακών, ως επικάλυψη σε ψωμί και ως συστατικό για μπισκότα. - Muesli νιφάδες βρώμης
Χρησιμοποιούνται για παραγωή granola και μπάρες δημητριακών
OAT FLOURS
Gluten free/ Πλούσια σε ίνες
- Αλεύρι βρώμης ενδοσπερμίου
- Αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ
Gluten free/ Πλούσια σε ίνες/ Organic
- Steel cut groats (σπασμένος κόκκος βρώμης)
- Oat kernel
DATEM
- 100% DATEM σε μορφή πάστας
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
Για εμπλουτισμό
- Ινουλίνη
- Πολυδεξτρόζη
- Raisio products
- Kievit Mouse & Dessert Solutions
- Kievit Bakery & Cream filling Solutions
- Pastries & Cookies Solutions
- Cakes Solutions
- Bread & Savoury Baking Kievit Products
- Firmenich- Bakery Essentials Caramel
- Firmenich – Bakery Essentials Vanilla
- Firmenich – Bakery Essentials Milk
- Futura Product Application Guide
- Futura Product Range for bakery