- Πηκτικό γενικής χρήσης για κανονικό βιομηχανικό παγωτό.
- Πηκτικό για περιπτώσεις που επιδιώκεται ισχυρή κρεμοποίηση/ κρεμότητα (creaminess). Έχει την ικανότητα να παράγει πιο κρεμώδες παγωτό και δίνει τη δυνατότητα μείωσης των λιπαρών του, χωρίς να μειωθεί η κρεμότητα και η βελούδινη υφή του. Αυτό μπορεί ακόμα να σημαίνει τη μείωση του κόστους.
- Ειδικό πηκτικό, γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές για την παραγωγή παγωτού με 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη.
- Πηκτικό για την παραγωγή soft παγωτού (μηχανής) και άλλων παγωμένων επιδορπίων, στα οποία το βράσιμο δεν είναι εφικτό. Σύνθετο προϊόν, που περιέχει ταυτόχρονα γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές. Ως εκ τούτου με τη χρήση τους στα παγωτά χωνάκι δεν είναι αναγκαία η χρήση οποιουδήποτε άλλου γαλακτωματοποιητή και σταθεροποιητή.
- Γαλακτωματοποιητής (μόνο- & δι-γλυκερίδια) για παγωτό με στόχο τη μεγαλύτερη διόγκωση και πιο κρεμώδη εμφάνισή του.
- DP 41 / DP 73 / DP72 κ.α.
Αφροποιητικά και διογκωτικά προϊόντα στιγμιαίας απόδοσης, της εταιρίας Friesland Campina Kievit. Παρέχουν εξαιρετική σταθερότητα στο τελικό προϊόν και υψηλή διόγκωση, αυξάνοντας την απόδοση σε παγωτό. Χρησιμοποιούνται σε ειδικά παγωτά, παγωτά σε σκόνη, παγωτό χωνάκι κλπ. Λόγω της σύνθεσής τους διαθέτουν απαράμιλλη γεύση, ευδιαλυτότητα, ανθεκτικότητα στο σβόλιασμα και αντοχή στις αντίξοες συνθήκες.
- ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
- ΞΥΛΙΤΟΛΗ
- ΛΑΚΤΙΤΟΛΗ
- STEVIA
- ΠΟΛΥΔΕΞΤΡΟΖΗ
- ΣΟΥΚΡΑΛΟΖΗ
- Ζελατίνη
- Καραγενάνες
- Αλγινικά
- Γκουάρ
- Ξανθάνη
Υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία αρωματικών υλών της Firmenich. Τα αρώματα αυτά μπορεί να είναι φυσικά (NAT) ή ταυτόσημα με τα φυσικά (NID) ή τεχνητά (ART). Επίσης μπορεί να είναι υγρά ή σε σκόνη, υδατοδιαλυτά ή λιποδιαλυτά.
- Βουτύρου
- Κρέμας
- Tυριών
- Γιαουρτιού
- Σοκολάτας
- Φρούτων
- Βανίλιας